Actualitat

Ángel Juárez: “Només el 14,3 de notícies científiques són sobre dones”

Mare Terra Fundació Mediterrània

El treball de Mare Terra Fundació Mediterrània és incessant, constant en el temps i efectiu en una societat que demana un món més net, sostenible i solidari.

Educació Ambiental | Notícies

16 novembre 2020

Inauguració del Curs Científic 2020 de Mare Terra

Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània, va inaugurar el curs “El Medi Ambient amb Perspectiva de Gènere” junt amb el Tercer Tinent d’Alcalde i Conseller de Territori Sostenibilitat i Seguretat, i Medi Ambient, Xavier Puig i Andreu; també amb el President del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i amb la Directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro.

Ángel Juárez va reivindicar la necessitat de realitzar un Curs Científic d’aquesta temàtica amb xifres: “Según un estudio de la Universidad Complutense de Madrid, el 70,7% de las noticias de ciencia son sobre hombres, mientras que solo el 14,3% son sobre mujeres científicas. Además, el 50% de los textos sobre mujeres científicas mencionan su ropa, su peinado o su físico. Mientras que en los textos sobre científicos, solo de habla de su aspecto en el 20% de las noticias”.

I, centrant-se en el context actual, va destacar un estudi de l’AMIT durant el confinament: “Solo el 27% de las voces expertas durante el confinamiento eran de mujeres, frente al 73% de hombres.”