Un quart de segle carregat d'energia

Notícias
Publicado en Miércoles, 08 Mayo 2019
AddThis Social Bookmark Button

 

Vés qui ho havia de dir, però ja han passat 25 anys dels primers Premis Ones Mediterrània i ja tenim aquesta edició del quart de segle pràcticament aquí. Serà al Teatre Metropol i - com marca la nostra tradició- el primer divendres del mes de juny, que enguany cau en dia 7. Han passat, coim dèiem, 25 anys i ja pentinem canes, però mantenim la il·lusió d'aquests Premis tan intacta com el primer dia.

O més ben dit, encara més forta i això que, de facilitats, ben poques. Creguin-me, reconèixer les persones i les entitats que són valentes, honestes, i lluitadores a favor del medi ambient, els drets humans i la justícia social és senzillament meravellós, però, salvant totes les distàncies, és pràcticament també tan heroic com elles.

Compartir unes hores molt intenses amb aquestes persones tan extraordinàries és un honor i també un privilegi. Moltes es juguen la vida, la llibertat, el lloc de feina i el seu patrimoni per deixar-nos a tots un món millor.

A més d'aquesta oportunitat impagable de compartir temps i espai amb aquestes persones, hem teixit moltes complicitats i moltes aliances, hem fet d'ambaixadors de la ciutat de Tarragona i l'hem situada al mapa internacional de l'activisme i del medi ambient.

El que potser ens agrada més, però, és que any rere any, els Premis Ones Mediterrània són el nostre petit gra de sorra perquè aquestes persones i entitats no se sentin soles, sinó que sàpiguen que el seu esforç, el seu desgast i els seus sacrificis personals són immensos.

És per això que els Premis són també un gran aplaudiment a la seva tasca que, en molts casos, fan a milers de quilòmetres de distància. Ens agrada moltíssim que, entre tots, els fem arribar el nostre caliu.

I així han anat passant els anys.

Enguany, com dèiem, celebrarem al Teatre Metropol aquest quart de segle amb 250 reconeguts, tots d'una enorme grandesa humana sense haver aconseguit que la ciutat de Tarragona faci tan seus els Premis com els sentim nosaltres.

Ens preguntem per què són més coneguts a Llatinoamèrica que a les institucions de Tarragona i la resposta igual és aquest sentiment perpetu d'inferioritat dels tarragonins, aquest complex que tots els seus actius estan carregats de defectes i no. En cap cas hauria de ser així. Tarragpna pot fer grans esdeveniments internacionals com aquest i n'hauria d'estar orgullosa, no acomplexada.

La ciutat és plena de persones i entitats que treballen de valent, que es deixen la pell per fer-la millor, que plantegen projectes innovadors, que són creatives, que tenen la il·lusió de treballar pel bé comú, que aporten idees, sensibilitat i energia i sobretot, ganes de tirar endavant.

No obstant això, però, la immensa majoria de mitjans de comunicació públics, pagats amb els diners de tots, no es dignen a dedicar ni trenta segons a totes aquestes persones que s'ho mereixen, sense dubte, molt més que un munt d'informacions que no són notícia en absolut.

Però enguany celebrem 25 anys i no és temps de remugar, sinó de celebracions. Serà una festa grossa, més plena de caliu que mai, tan plena de bona gent com sempre. No badeu massa o us quedareu sense lloc. Us hi esperem!

 

Àngel Juárez és president de Mare Terra Fundació Mediterrània i de la Red de Escritores por la Tierra (RIET)

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.