Una pota de elefant com a paraigüer

Notícias
Publicado en Jueves, 25 Abril 2019
AddThis Social Bookmark Button

Els Agents Rurals han comissat una tortuga verda i un bernat pescaire dissecats i un paraigüer fet amb una pota d’elefant i recorden que comerciar amb fauna protegida és un delicte penal. A Mare Terra Fundació Mediterrània afegim, a més, que és immoral, aberrant i incomprensible que es faci servir animals morts com a objectes decoratius.

El cas més destacable ha estat el comís d’una pota d’elefant africà (Loxodonta africana) transformada en un paraigüer que una botiga de Barcelona tenia a la venda. L'elefant està seriosament amenaçat per la caça furtiva a l’Àfrica, fins el punt que la seva població és la meitat que fa 30 anys enrere. Els Agents Rurals també han avortat la venda d'una tortuga verda (Chelonia mydas), espècie marina protegida, a Internet.

La tortuga verda i l’elefant africà, espècies en perill d’extinció, disposen del màxim grau de protecció del Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES). Cal recordar també que recentment s’ha aprovat en l’àmbit estatal el Pla d’acció contra el tràfic il·legal i el furtivisme internacional d’espècies silvestres (TIFIES).

Per últim, a la ciutat de  Barcelona, s’ha intervingut un exemplar de bernat pescaire (Ardea cinerea), espècie autòctona catalogada protegida per la Llei de protecció dels animals, que servia com decoració en un establiment de la ciutat.

El cos d’Agents Rurals recorda que la normativa sobre protecció de la fauna i flora protegeix tant els exemplars vius com els morts, tant les parts com els seus derivats. En aquest sentit, alerta sobre la possible comissió d’un delicte contra la fauna a qui posseeixi o comerciï amb exemplars de fauna dissecada. De fet, el Codi penal tipifica com a infracció penal la mera tinença, l’adquisició o el tràfic d’espècies protegides de la fauna silvestre. Això implica que cal tenir prevenció a l’hora de comprar objectes d’artesania o souvenirs tant aquí com a països estrangers, ja que si són fets per parts o derivats de fauna protegida poden comportar problemes legals a l’arribada a Catalunya.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.