Comencen les restriccions per fer foc

Notícias
Publicado en Jueves, 14 Marzo 2019
AddThis Social Bookmark Button

A partir d'avui,  divendres, 15 de març, ja no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició es mantindrà fins el 15 d'octubre i està recollida al Decret 64/1995 per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc. Especialment, no es poden cremar restes de poda ni d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.

Tampoc no es poden encendre focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Convé respectar aquestes restriccions perquè en el que portem d'any, s'han cremat més hèctarees que en tot l'any passat. Recordem que el 2018,  hi va haver a Catalunya 312 incendis forestals, que van cremar 202 hectàrees, la millor temporada dels últims 15 anys.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.