Artículos

Premis Ones Mediterrània 2013

AddThis Social Bookmark Button

 

 

 

 

 

 

 

 

(6/6/2013)
Per primera vegada en la seva història els Premis Ones Mediterrània es van celebrar al Teatre Metropol de Tarragona, el principal espai cultural de la ciutat amb capacitat per a més de 500 persones. Va ser el 6 de juny, amb la presència de representants de la classe política, empresarial, social i cultural de Tarragona i Catalunya.

La gala de lliurament dels premis va ser presentada pels periodistes Juan Carlos Ruiz i Yolanda García. Hi van actuar Iris Pérez Garcia amb les seves danses clàssiques de l'Índia i el ballarí, coreògraf i mestre de dansa espanyola i flamenc, Francis Núñez.


La llista de reconeguts i de mencions que es lliuraran és la següent:

 

 

RECONEIXEMENT INTERNACIONAL FOCA MEDITERRÀNIA
OCEAN 2012


Organització que té com a visió i horitzó de treball aconseguir oceans sans, plens de peixos i vida marina per contribuir al benestar humà. Mitjançant el seu treball constant ha aconseguit el principal objectiu marcat des dels seus inicis: que el Parlament Europeu voti a favor de la reforma de la Política Pesquera Comuna per acabar evitant la sobrepesca.

Després de les pressions d'organitzacions com Ocean2012, 502 diputats europeus han donat el seu suport al restabliment de les poblacions de peixos fins a l'any 2020 ia altres moltes mesures com la de premiar els pescadors que pesquen d'una manera més sostenible des de la perspectiva social i ambiental.RECONEIXEMENT MARE TERRA
ARCADI OLIVERES


Pel seu compromís permanent en la defensa del medi ambient, la pau i els drets humans. Llicenciat en Ciències Econòmiques, Oliveres destaca pel seu activisme social que l'ha portat a col · laborar amb diferents moviments socials i cristians ja convertir-se en un referent ètic en temps de crisi per la seva defensa de les classes més desfavorides i la denúncia de les polítiques que aplica el sistema i que els perjudica.

Arcadi Oliveres és autor de diferents publicacions, com "Aturem la crisi" o "Ja n'hi ha prou!", I ha rebut nombrosos premis per la seva trajectòria. Actualment és president de diverses entitats com el Consell Català del Foment de la Pau, l'Associació Justícia i Pau, la Federació Catalana d'ONG per la Pau o la Universitat Internacional per la pau de Sant Cugat.

MENCIÓ MARE TERRA
Fondazione GIOVANNI I FRANCESCA Falcone


Aquesta fundació es va crear a Palerm l'any 1992 per voluntat dels familiars del jutge Giovanni Falcone i la seva dona Francesca Laura Morvillo, ambdós víctimes de l'atemptat que va acabar amb la seva vida, a més de les dels tres escortes que els acompanyaven, i que va ordenar la màfia siciliana.

 

La Fundació Giovanni i Francesca Falcone neix amb l'objectiu de promoure la cultura de la legalitat en la societat i especialment entre els joves, afavorint activitats culturals, d'estudi i investigació que permetin la generació d'una consciència antimafiosa. Un altre dels seus objectius és promoure la millora de les competències professionals dels jutges d'instrucció i que participen en la tasca de prevenció i lluita contra la delinqüència organitzada. Des del 1996 la Fundació forma part del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides.

 RECONEIXEMENT APLICACIÓ DE TECNOLOGIES NETES
RETORNA


Retorna és una iniciativa sense ànim de lucre formada per la indústria del reciclatge, ONG ambientals, sindicats i associacions de consumidors. Treballa per millorar el sistema actual de recollida de residus d'envasos (contenidor groc i verd), que no reutilitza i recicla deficientment.

Dins del seu objectiu de Residu Zero i com a primera etapa, Retorna busca reduir al màxim la generació de residus implantant un sistema de retorn d'envasos semblant al que es feia servir a Espanya fins als anys 80 quan es tornaven els cascos de les begudes a la botiga . El Sistema de Retorn promou la reutilització i recicla nou de cada deu envasos sense cost extra algun per l'administració central i amb estalvis per als ens autonòmics i locals.

 RECONEIXEMENT DEFENSA DE PATRIMONI NATURAL
Associação TRANSUMÂNCIA I Natureza


Fundada l'any 2000, l'Associació Transhumància i Natura gestiona la primera àrea protegida privada classificada al nord-oest de Portugal formada per més de 800 hectàrees. La seva principal missió és conservar, valorar, conèixer i divulgar el patrimoni natural de la zona de treball per la via de la sostenibilitat i amb la participació de comunitats.

Aquesta associació ofereix, per conèixer millor la realitat del territori, visites guiades a peu o en vehicle que permeten albirar àguiles cuabarrades, aufranys i altres espècies, així com passejos eqüestres i la possibilitat de participar en accions de conservació de la natura i activitats agrícoles i rurals.

 

 
RECONEIXEMENT DIFUSIÓ I SENSIBILITZACIÓ
VICTOR J. HERNÁNDEZ


Naturalista i escriptor, Víctor J. Hernández s'autodefineix com a aprenent de traductor del llenguatge de la Natura a la llengua dels Éssers Humans. És autor de diversos llibres i guies de camp sobre naturalesa que, en alguns casos, s'han convertit en autèntics best-sellers. És a més Tècnic especialista en seguiment i gestió de fauna salvatge i paisatgisme i restauració ambiental, fotògraf de Natura i guia d'observació d'aus.

El desembre de 2010 va posar en marxa el bloc "Diari d'un naturalista" que té milers de seguidors i que va rebre el 2012 el "Premi Xarxa Life a les millors idees per salvar la Natura" per la tasca de divulgació realitzada a través del mateix.
MENCIÓ XARXA INTERNACIONAL D'ESCRIPTORS PER LA TERRA
EL JUEVES


Aquest setmanari d'humor satíric editat a Barcelona des de 1977, és actualment l'últim supervivent de l'anomenat boom del còmic adult a Espanya i té com a element de difusió entre els seus lectors tots els temes d'actualitat tractats des de la crítica sagaç i constructiva.

El Jueves no ha estat mai exempta de polèmica per algunes de les seves portades i vinyetes. Així, el 1977 va ser segrestat el seu número 7 per referir-se a Marcel Lefebvre i el Papa Pau VI. El 2007 la portada del número 1573, que il·lustrava mitjançant una caricatura als Prínceps d'Astúries mantenint relacions sexuals, també va ser segrestada i la justícia va condemnar els autors del dibuix a pagar una multa després declarar culpables del delicte d'injúries al Príncep Hereu. Encara amb aquests segrestos de les seves portades i les crítiques rebudes pels seus continguts, de dijous ha seguit sortint, tots els dimecres, a tots els quioscos.
RECONEIXEMENT COOPERACIÓ I SOLIDARITAT
LA FAGEDA


La Cooperativa catalana La Fageda té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat intel · lectual o trastorns mentals severs. Treballen un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals, que desenvolupen la seva activitat a Mas Els Casals, a la Fageda d'en Jordà, en una finca de 15 hectàrees.

Les activitats productives de la cooperativa són eminentment agrícoles i es desenvolupen dins el marc administratiu d'un Centre Especial de Treball: una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d'elaboració de productes lactis, una secció de jardineria, la planta d'elaboració de gelats, el taller de manualitats i l'activitat d'horticultura i conserves. També disposa d'un Servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits per als treballadors i activitats de lleure per a tots ells.

 

 


 

Pàgina principal de tots els Premis Ones
 

 

2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997 - 1996 - 1995

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.